Skip to main content

XARXES | 2013-2014

COL.LEGI SANT MIQUEL DELS SANTS. VIC

JAPONISME


Etapa educativa: 1r i 2n curs d’Educació Secundària. Matèries optatives d’educació visual i plàstica
Docents implicats: Mireia Puntí i Carné
Assessorament: Col·lègi d’Arquitectes – Manel Alcubierre
Alumnes que hi participen: 35 alumnes

L’educació visual i plàstica permet construir propostes didàctiques que ajudin a desenvolupar processos creatius en els quals s’activin moltes de les capacitats que tenen els alumnes i que no sempre troben manera de fer-se manifestes.
Amb el nom de Japonisme hem agrupat diferents propostes i diferents metodologies mobilitzant alhora recursos cognitius, emocionals i operatius al voltant d’una cultura llunyana, la japonesa, que va influir en l’art impressionista, simbolista i d’avantguarda. D’aquesta influència en som hereus i avui encara ens continua seduint. Ens serveixen de referent, especialment, les estampes japoneses de paisatges, on les grans masses de color, la despreocupació per la perspectiva, l’enquadrament asimètric i la capacitat de síntesi ens proporcionen moltes possibilitats plàstiques. També prenem model dels atributs essencials de l’arquitectura japonesa tradicional i de la delicadesa d’objectes d’ús quotidià.

L’aplicació de tècniques i suports diferents contribueix en gran mesura a la recerca de noves formes d’expressió i de comunicació. Ens hem servit del disseny digital en dues i tres dimensions i del retoc de les imatges creades pels mateixos alumnes. Hem pres apunts ràpids d’objectes i espais amb la intenció de capturar de forma immediata les sensacions que provoquen per imprimir-les damunt del paper i després, al taller, amb tintes i pintures, hem treballat amb dedicació un acabat final.

AE03 SantMiquel 01
AE03 SantMiquel 02
AE03 SantMiquel 03
AE03 SantMiquel 04
AE03 SantMiquel 05
AE03 SantMiquel 06
AE03 SantMiquel 07
AE03 SantMiquel 08
AE03 SantMiquel 09
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies