Skip to main content

XARXES | 2013-2014

COL.LEGI LA SALLE. MANLLEU

LA XARXA COM A COMUNITAT – LA XARXA A TRAVÉS DE LA FOTOGRAFIA


Etapa educativa: 4t curs d’Educació Secundària
Docents implicats: Judit Serra
Assessorament: La Farinera - Amanda Núñez
Alumnes que hi participen: 24 alumnes

“Una xarxa ens permet parlar de l’individu, i posar-lo en relació amb els altres, les relacions entre persones, la societat.”

Els alumnes han treballat la xarxa com a comunitat centrats en el seu poble, Manlleu. El seu treball els ha permès parlar d’ells mateixos en relació al grup i en relació al poble. Han treballat, per tant, la relació que es crea entre gent diversa en un mateix poble. Relacions familiars, relacions d’amistat, relacions purament comercials, relacions laborals... Aquestes relacions han esdevingut un punt d’unió formant una xarxa.
El primer pas per poder tenir clar on està situat cada individu i com es relaciona amb els altres s’ha realitzat a partir de la xarxa urbanística de Manlleu. Aquesta representació gràfica del mapa els ha permès situar en un espai concret les relacions establertes entre els companys de classe i altres vilatans.
En el segon pas s’ha representat aquesta relació d’unió a través d’un treball fotogràfic. Així doncs, la fotografia els ha permès expressar el concepte treballat. Han estat les mans, el motiu escollit per donar més èmfasi a la unió. Treballant amb la posició de les mans és com els alumnes representen la relació-unió amb els altres creant així una xarxa social fotogràfica a la vila de Manlleu.
El tercer pas s’ha desenvolupat amb un treball de formes i textures aprofitant la xarxa urbanística com un entramat de camins que creen un dibuix. Els alumnes han observat el mapa del seu poble buscant formes que es troben en la seva vila. És amb la fotografia on l’entramat de camins pren forma a través d’elements i/o textures que els envolten.

AE03 laSallle Manlleu 00
AE03 laSallle Manlleu 01
AE03 laSallle Manlleu 02
AE03 laSallle Manlleu 03
AE03 laSallle Manlleu 04
AE03 laSallle Manlleu 05
AE03 laSallle Manlleu 06
AE03 laSallle Manlleu 07
AE03 laSallle Manlleu 08
AE03 laSallle Manlleu 09
AE03 laSallle Manlleu 1
AE03 laSallle Manlleu 10
AE03 laSallle Manlleu 11
AE03 laSallle Manlleu 12
AE03 laSallle Manlleu 13
AE03 laSallle Manlleu 14
AE03 laSallle Manlleu 15
AE03 laSallle Manlleu 2
AE03 laSallle Manlleu 3
AE03 laSallle Manlleu 4
AE03 laSallle Manlleu 5
AE03 laSallle Manlleu 6
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies