ESCOLA MIQUEL MARTÍ I POL. LLIÇÀ D'AMUNT

AE07 MiquelMartiPolLlia 14 br

IDENTITART
Etapa Educativa: Tota l’escola. Educació Infantil i Primària
Docents implicats: Núria Garolera i Elena Jiménez amb el suport de tot el claustre educatiu del centre.
Assessorament: Núria Baranera, Isa Basset i Jordi Lafon.
Alumnes que hi participen: 305 alumnes.


IdentitArt és el projecte artístic creat per tots els alumnes d’Educació Infantil i Primària de l’escola Miquel Martí i Pol de Lliçà d’Amunt.

L’art ens ajuda a expressar artísticament tot allò que no som capaços de verbalitzar i despulla la nostra intimitat mostrant els tabús que ens cohibeixen quan els hem d’expressar amb paraules.

A partir d’obres de diferents artistes contemporanis, els/les alumnes han tractat tabús com: la pobresa, la identitat i el gènere, la malaltia, la mort, el racisme i el sexe.

Conscients de la quantitat de tabús que hi ha a la nostra societat, hem construït al vestíbul de l’escola el Mur dels nostres tabú

s.

D’entre tots, el tabú d’identitat i gènere ha estat el punt de partida per dur a terme el nostre projecte artístic IdentitArt.

Els/les alumnes s’han qüestionat què són els rols estereotipats i si els associem a un gènere determinat. A partir de l’observació, l’anàlisi i la reflexió han estat conscients que ja des de ben petits/es tenim una idea feta sobre el que s’espera que fem, pensem o com actuem segons si som una nena o un nen.

Per trencar tots aquests tabús i transgredir tot el que la societat inconscientment ens imposa hem decidit reivindicar-nos artísticament. Per fer-ho, hem creat un collage amb fotos de rols estereotipats que posteriorment

hem transgredit, hem transformat anuncis de publicitat sexistes modificant els rols estereotipats i com a obra final hem realitzat una vídeo acció artística amb l’objectiu de comunicar que independentment del nostre gènere “Tots som diferents, però no desiguals”.

AE07 MiquelMartiPolLlia 01 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 02 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 03 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 04 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 05 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 06 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 07 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 08 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 09 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 10 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 11 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 12 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 13 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 14 br
AE07 MiquelMartiPolLlia 15 br
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies