ESCOLA ITACA. BARCELONA

AE07 Itaca 02 brTABÚS

Etapa educativa:Cicle Inicial d’Educació Primària
Docents implicats: Anna Garolera, Empar González, Lorena Sanchis, Anna Sirvent
Assessorament: Toni Cirera,Teresa Font, Ester Polo
Alumnes que hi participen: 92 alumnes

Tabús parteix del projecte d’art del nostre centre, que aquest curs ha estat Les dones artistes. Aquest tema ens va fer reflexionar i començar a investigar sobre el paper de la dona en el món artístic al llarg del segle XX fins a l’actualitat.

El nostre objectiu inicial era donar visibilitat a les aportacions que han fet i fan moltes de les artistes i com ha influenciat la seva vida personal en la seva obra. Hem descobert dones feministes, lluitadores, reivindicatives, transgressores...

Hem visionant curts, explicat contes, valorat notícies, analitzat obres d’artistes ... i així ens hem anat apropant al concepte de tabú.

L’alumnat de primer ha triat diferents obres de les  artistes que més els ha impressionat i les ha transferit en blocs de fusta, fent intervencions amb diferents materials. L’alumnat de segon ha fet collage de fotografies d’obres d’artistes, intervenint amb pintura i altres materials.

Hi ha moltes coses que ens agrada fer però que no ens deixen fer: menjar llaminadures a la nit, jugar a la tauleta d’amagat, dir paraulotes, tirar pedres... petites prohibicions dins de la nostra quotidianitat . Hi ha coses de les que no ens agrada parlar, veure ni sentir: les malalties, la mort, les guerres, l’envelliment, la pobresa... en diem Tabús.

Quan parlem d’emocions tancades, ens surt la ràbia, la por, l’enveja, la vergonya... i aquestes també es poden convertir en Tabús.

Hem fet una instal·lació on interaccionen  gàbies, orinals, mur d’objectes, carret de roba... fent visible els nostres secrets, els nostres tabús...

AE07 ElPetitMiquel 01
AE07 ElPetitMiquel 02
AE07 ElPetitMiquel 03
AE07 ElPetitMiquel 04
AE07 ElPetitMiquel 05
AE07 ElPetitMiquel 06
AE07 ElPetitMiquel 07
AE07 ElPetitMiquel 08
AE07 ElPetitMiquel 09
AE07 ElPetitMiquel 10
AE07 ElPetitMiquel 11
AE07 ElPetitMiquel 12
AE07 ElPetitMiquel 13
AE07 ElPetitMiquel 14
AE07 ElPetitMiquel 15
AE07 ElPetitMiquel 16
AE07 ElPetitMiquel 17
AE07 ElPetitMiquel 18
AE07 ElPetitMiquel 19
AE07 ElPetitMiquel 20
AE07 ElPetitMiquel 21
AE07 ElPetitMiquel 22

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies