Skip to main content

ESCOLA BARNOLA. AVINYÓ

AE07 EscolaBarnola 12 brPER QUÈ NO EN PUC PARLAR?

Etapa educativa: Tota l’escola. Educació Infantil i Primària
Docents implicats: Ester Morral Rafart, Mercè Guiteras Puig, Fina Sanfeliu Pascual, Leo Xandri Bajona, Anna Garriga Ylla, Rosa Campillo Pubill, Bet Corominas Riba, Anna Girbau Pous, Joan Vila Salvans, Ricard López Muñoz, Raquel Tàpia Vall, Estel Busquets Guàrdia, Laia Vilamala Verdaguer i Anna Salvans Casas.
Assessorament: Montsita Rierola, Neus Larred i Juan Carlos Moreno
Alumnes que hi participen: 185


Des de l’escola Barnola hem volgut enfocar aquest projecte sense tabús. Hem treballat el tabú a partir de les emocions i les sensacions que aquests ens poden generar.

Amb l’ajuda i la participació de les famílies, vam iniciar el tema parlant de quins tabús tenim a casa. A partir de les respostes, vàrem veure que els temes més repetits eren la mort i la por.

A partir de les aportacions de les famílies, vàrem muntar diferents tallers on hem parlat dels tabús de la societat, de l’escola, de casa... Hem parlat d’obres d’art de diferents autors, d’imatges suggeridores, de música que ens provoca diferents sensacions, hem experimentat què passa quan un tabú no ens deixa avançar cap allà a on volem, hem pintat els nostres tabús en un gran mural, hem llegir contes que ens parlen de diferents temes que per alguns nens i nenes són tabús (sobretot por i mort)...

A partir de totes aquestes experiències, els infants han realitzat una bola de fang o bé un embolcall on amagar els seus tabús per tal que desapareguin i hem dibuixat la nostra silueta on, per davant ens mostrem sense por i per darrera plasmem tot allò que ens fa por, ens fa vergonya d’expressar,... en definitiva, allò que és un tabú per a nosaltres.

Ha estat un treball molt transversal, on sobretot s’han treballat les àrees de llengua (vessant d’expressió i comprensió oral), l’educació física i música (expressió corporal i sensibilització musical) i la part més artística (pintura, modelatge,...) sempre des d’una vessant molt oberta i a través del respecte.

AE07 EscolaBarnola 01 br
AE07 EscolaBarnola 02 br
AE07 EscolaBarnola 03 br
AE07 EscolaBarnola 04 br
AE07 EscolaBarnola 05 br
AE07 EscolaBarnola 06 br
AE07 EscolaBarnola 07 br
AE07 EscolaBarnola 08 br
AE07 EscolaBarnola 09 br
AE07 EscolaBarnola 10 br
AE07 EscolaBarnola 11 br
AE07 EscolaBarnola 12 br
AE07 EscolaBarnola 13 br
AE07 EscolaBarnola 14 br
AE07 EscolaBarnola 15 br
AE07 EscolaBarnola 16 br
AE07 EscolaBarnola 17 br
AE07 EscolaBarnola 18 br
AE07 EscolaBarnola 19 br
AE07 EscolaBarnola 20 br
AE07 EscolaBarnola 21 br
AE07 EscolaBarnola 22 br
AE07 EscolaBarnola 23 br
AE07 EscolaBarnola 24 br
AE07 EscolaBarnola 25 br
AE07 EscolaBarnola 26 br
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies