Escola L’Era de Dalt, Tona

era dalt AE08 09

FEM D’ARTISTES!

Cicle Mitjà d’Educació Primària

Docents implicats: Bernat Camps i Montse Olivella
Assessorament: Bruna Dinarès, David Oliva i Montsita Rierola
Alumnes que hi participen: 53 alumnes

Què és un refugi? I de què ens protegim? Així vam començar el projecte!

El grup de 3B vam seguir una notícia d’actualitat “Aturen l’última missió de l’Open Arms” i vam decidir plasmar-ho en un mural amb objectes blavosos. Aprofitant la quantitat d’objectes que els alumnes van portar, vam estimar la quantitat, vam mesurar l’alçada i l’amplada del paper d’embalar i tot el perímetre del mural. 

El grup de 3A va buscar informació sobre diferents refugis: de muntanya, de pastor, antiaeris, nius i caus de bosc, cabanes dalt dels arbres… Amb tot això van fer un mural amb fotografies i textos propis dels diferents refugis.

Vam visitar els refugis antiaeris que tenim a prop de l’escola.

A l’aula, en equips, es van construir cabanes amb robes.

També vam conversar sobre les nostres pors i les vam poder dibuixar al mural utilitzant carbonet: Les nostres pors!

En una conversa van sorgir diferents artistes, com el Gernika de Picasso, El crit de Munch... Vam poder veure que els colors grisosos i els sentiments de desesperació i de por s’assemblaven al nostre mural de les pors.

Totes aquestes propostes ens van ajudar a agafar inspiració i començar a fer les nostres obres d’art.

Un equip va crear un refugi a la tempesta, que té forma d’ou. L’estructura està feta amb malla de galliner i la van cobrir amb paper maixé. Al seu voltant, van construir unes parets i una teulada on van penjar cares enfadades, llamps i trons, i per la banda exterior van escriure un missatge que diu: Entra -il·lumina’t- i llença les teves pors!

Un altre equip va crear un refugi que es troba sota un bosc singular ombrívol i boirós. Està fet amb canyes i paper d’embalar arrugat, un refugi amb dos cèrcols. A dins, al sostre, van teixir una mandala amb fil de colors. 

Un altre grup va decidir fer una maqueta de mida gran amb una escena de guerra i un refugi antiaeri; fet amb cartrons, figures de filferro, tancs i avions.

I l’últim grup va voler expressar-se a través del quadre niu per fer fora les pors. És gran, té un marc de cartró i com a base una malla de galliner. Al mig del la malla vam teixir la sensació d’estar dins un niu i al voltant d’aquest vam teixir una serp; i vam col·locar papers negres cargolats dins els forats de la malla. 

era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08
era dalt AE08

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies