Skip to main content

LLUM | 2014-2015

ESCOLA ROCAPREVERA. TORELLÓ

Projecte ombra


Docents implicats: Marta Bertran

Nivell educatiu: 3r curs d’Educació Secundària.

Assessorament: Alicia Casadesús i Eli Soler

Alumnes que hi participen: 23 alumnes

El nostre projecte es titula Projecte ombra i consisteix en dibuixar a partir de la projecció d’unes imatges seqüenciades que cada alumne ha fet d’ell mateix realitzant una acció (fent la vertical, fent un salt, xutant una pilota). A partir d’aquí, dibuixem a partir de la llum projectada resseguint les nostres imatges. Llums i ombres ens remet, especialment, a l’estil Barroc i és per això que hem establert, com a premissa, que en almenys una de les fotografies hi havia d’haver cert component expressiu o dramàtic.

Per una banda, cada noi/a dibuixa la seva pròpia seqüència de fotos sobre un paper d’embalar negre i blanc (que simbòlicament representa el negatiu-positiu de la fotografia).

Per altra banda, d’aquest conjunt de fotografies seqüenciades, en triem només una, la que seria més expressiva o estaria en el seu punt de més “dramatisme”(fent referència al Barroc) i en dibuixem la silueta, també projectada, aquest cop sobre goma i retallada. Tenim, per tant, un conjunt d’unes 20 siluetes retallades sobre goma de diferents colors i textures. Aquestes siluetes es pengen amb un fil de pescar a la sala i, mitjançant més d’un focus, s’il·luminen des d’una banda, de manera que es projecten les seves ombres a la paret.

AE04 ColRocaprevera 01 br
AE04 ColRocaprevera 02 br
AE04 ColRocaprevera 03 br
AE04 ColRocaprevera 04 br
AE04 ColRocaprevera 05 br
AE04 ColRocaprevera 06 br
AE04 ColRocaprevera 07 br
AE04 ColRocaprevera 08 br
AE04 ColRocaprevera 09 br
AE04 ColRocaprevera 10 br
AE04 ColRocaprevera 11 br
AE04 ColRocaprevera 12 br
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies