Skip to main content

LLUM | 2014-2015

ESCOLA EL GURRI. TARADELL

Juguem amb la llum i el color


Docents implicats: Virginia Lopez, Estefania Sáez, Noèlia Sarret i Maria Soler.

Nivell educatiu: Tota l’escola. Educació Infantil i Primària.

Assessorament: Tuti Cirera

El projecte Juguem amb la llum s’ha dut a terme amb l’escola Els Castanyers de Viladrau. S’han realitzat diferents experiències relacionades amb la llum i el color i s’ha treballat transversalment des de totes les àrees.

Els alumnes d’Educació Infantil han jugat amb filtres de colors sobre el retroprojector per fer l’arc de Sant Martí. L’han creat amb bombolles, aigua i miralls. També han fet dibuixos de llums utilitzant leds i amb l’obturador de la càmera obert, han decorat les finestres de l’escola amb “vitralls de llum” i han fet activitats amb llanternes i cel·lofanes.

Els alumnes de Cicle Inicial van centrar el projecte en l’ombra. Van treballar les ombres del cos, com afectava la posició de la llum, la simetria de les ombres, van fer jocs d’endevinar qui o què hi ha darrera una ombra. Com a treball final van inventar-se un conte i el van representar amb ombres xineses.

Els alumnes de Cicle Mitjà van treballar com afecta la llum a l’ull humà i ho van centralitzar en les il·lusions òptiques. Van realitzar la teoria del color, van construir un taumòtrop, van conèixer alguns artistes de l’op-art i en van fer diferents representacions plàstiques. Finalment van treballar l’art cinètic i van realitzar diverses peces amb volum.

Els alumnes de Cicle Superior van centrar el seu treball en com afecta la llum en la fotografia. Van realitzar un treball a partir de l’evolució històrica de la fotografia veient-ne els diferents processos i valorant-ne la importància de la llum. Per poder-ho observar bé, van construir una càmera estenopeica i van realitzar fotografies i seu revelat. Finalment, van tractar les fotografies a imatge digital per positivar-les.

La cloenda del projecte va ser el dia de la Jornada Cultural, una trobada del ZER (amb els alumnes dels Castanyers de Viladrau) on es van realitzar diferents tallers i activitats sobre la llum i el color, acabant amb un Time Lapse.

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies