Skip to main content

LLUM | 2014-2015

ESCOLA CASTANYERS. VILADRAU

Com afecta la llum a la nostra vida


Docents implicats: Xell Parés, Montse Codina, Alba Ruiz, Mercè Coma, Sandra Bau, Carla Soler i Raquel Garcia

Nivell educatiu: Tota l’escola. Educació Infantil i Primària.

Assessorament: Montse Martínez i Míriam Llumà

A Educació Infantil hem treballat el projecte de la llum a partir d’ambients, on s’experimentava amb diferents materials relacionats amb la llum (taula de llum, lots, miralls, retroprojector, papers de cel·lofana de colors...). Els grups es formaven barrejant els nens i les nenes de tot el cicle.

A Cicle Inicial hem treballat la llum a partir de lesombres; jugant amb l’ombra que el nostre propi cos, endevinant qui érem darrera d’un llençol i dibuixant objectes reals amb les seves ombres.

Més tard, vàrem redactar un conte que parlés de la llum, concretament d’un eclipsa de sol. A partir del conte vàrem dibuixar i crear els personatges amb titelles per poder jugar a fer ombres xineses gegants. Llavors vàrem gravar les nostres veus llegint el conte i vàrem fer la representació. Aquesta representació l’hem gravada en forma de conte perquè tota la ZER, amb l’Escola del Gurri, la pugui veure.

A Cicle Mitjà hem treballat la llum a partir de la vista i les il·lusions òptiques. Primer ens hem centrat en el sentit de la vista, la llum i la barreja dels colors. A continuació, després de veure diferents il·lusions òptiques a través de targetes, llibres i internet, vam fer diferents dibuixos per fer-los girar com baldufes i comprovant l’efecte visual. Vam buscar informació sobre l’op-art i van fer les nostres pròpies obres que donaven sensació de relleu tot i ser planes, taumàtrops i objectes amb volum a partir de l’art cinètic.

Els alumnes de Cicle Superior hem treballat la llum a través de la fotografia amb activitats diverses com: cerca d’informació sobre la història de la càmera i la construcció una càmera estenopeica i el funcionament de les càmeres antigues i actuals. Vam poder veure una càmera per dins per saber com entrava la llum i diferents alumnes de la classe en van portar càmeres diverses i les vam situar al llarg de la historia.

Una altre sessió la vam dedicar a modificar fotos que vam fer a la sortida de Barcelona a través del programa PhotoShop online.

Hem fet fotos amb la càmera estenopeica i revelat, hem creat un àlbum scrapbooking, hem treballat la fotografia en movimenti el muntatge digital.

AE04 Els Castanyers 01
AE04 Els Castanyers 02
AE04 Els Castanyers 03
AE04 Els Castanyers 04
AE04 Els Castanyers 05
AE04 Els Castanyers 06
AE04 Els Castanyers 07
AE04 Els Castanyers 08
AE04 Els Castanyers 09
AE04 Els Castanyers 10
AE04 Els Castanyers 11
AE04 Els Castanyers 12
AE04 Els Castanyers 13
AE04 Els Castanyers 14
AE04 Els Castanyers 15
AE04 Els Castanyers 16
AE04 Els Castanyers 17
AE04 Els Castanyers 18
AE04 Els Castanyers 19
AE04 Els Castanyers 20
AE04 Els Castanyers 21
AE04 Els Castanyers 22
AE04 Els Castanyers 23
AE04 Els Castanyers 24
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies