Skip to main content

LLUM | 2014-2015

ESCOLA BELLPUIG. SANT JULIÀ DE VILATORTA

El túnel de la foscor


Docents implicats: Equip directiu i tot el claustre de mestres

Nivell educatiu: Educació infantil i Cicle Inicial d’Educació Primària (amb la intervenció de Cicle Mitjà i Cicle Superior d’Educació Primària)

Assessorament: Col·lectiu Morir de Frío

El nostre projecte té tres grans blocs:

El primer i principal és el Túnel de la foscor. Els mestres vam buidar una aula petita de l’escola i la vam adaptar per fer el túnel: Vam tapar les finestres i vam penjar diferents materials del sostre (plomalls, ninots que feien llum, cintes, robes...), vam omplir les parets d’objectes de diferents textures (esponges, oueres, fregalls, guants plens de coses... Com que s’hi entrava descalç, vam col·locar a terra paper de bombolles, sorra, escorça, estores... i, per últim, es va crear un àudio amb diferents sons ambientals per arrodonir l’experiència i aguditzar també el sentit de l’oïda.

Per introduir l’activitat del túnel de la foscor hem partir del llibre El llibre negre dels colors que explica com un nen cec percep els colors.

En sortir del túnel, tots els alumnes de l’escola van fer una creació plàstica o escrita del què havien sentit i vam anar creant una exposició comuna.

El segon bloc ha estat enriquir els tallers de llum que ja es realitzaven a Educació Infantil i a Cicle Inicial. Vam fabricar i introduir les taules de llum i vam realitzar escultures de llum projectant les ombres d’una escultura real construïda pels nens.

El tercer bloc ha consistit en treballar a partir de l’artista Eduardo Chillida. Ens hem fixat sobretot en el seu objectiu de “fer passar la llum a través de les seves escultures”. Hem creat escultures grupals amb fang i “mossi” cercant aquest objectiu.

AE04 Escola  Bellpuig 05
AE04 Escola-Bellpuig 01
AE04 Escola-Bellpuig 02
AE04 Escola-Bellpuig 03
AE04 Escola Bellpuig 04
AE04 Escola Bellpuig 06
AE04 Escola Bellpuig 07
AE04 Escola Bellpuig 08
AE04 Escola Bellpuig 09
AE04 Escola Bellpuig 10
AE04 Escola Bellpuig 11
AE04 Escola Bellpuig 12


Art i Escola 04_Escola Bellpuig from ACVic Centre d'Arts on Vimeo.

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies