LLUM | 2014-2015

COL·LEGI SANT MIQUEL DELS SANTS. VIC

Quietuds


Docents implicats: Mireia Puntí

Nivell educatiu: 1r i 2n curs d’Educació Secundària.

Assessorament: Quim Sosa

Amb el nom de Quietuds presentem un projecte realitzat pels alumnes de primer i segon de secundària dins la modalitat optativa d’Educació Visual i Plàstica. El projecte es desenvolupa a partir del Pla de les Arts del col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic redactat el juliol del 2014.

Quietuds gira entorn de la natura morta i utilitza tots els recursos que el gènere ofereix per estudiar la vida dels objectes i la relació que estableixen amb nosaltres i també aproximar els alumnes a les obres dels artistes universals.

Els objectes que ens envolten defineixen la nostra pertinença a una època i a un context determinat. Deixen marques de l’univers íntim de qui els utilitza o simplement els contempla. Una anàlisi de les seves funcions simbòliques i de les seves múltiples representacions pot suggerir-nos una visió enigmàtica d’allò que ens és familiar.

A través de l’obra d’art descobrim secrets amagats de la realitat. L’art ha tingut un paper fonamental al llarg dels segles i la seva història ha deixat empremta transformant la manera de veure el món.

Tècniques seques i humides, disseny digital en 2 i 3 dimensions i la manipulació d’imatges creades pels mateixos alumnes, són el ventall de tècniques utilitzades damunt del suport més adequat per trobar noves formes d’expressió. Posem una atenció especial a la llum i les ombres que els objectes reben i projecten per tal d’entendre la seva forma i color i l’espai que ocupen. Las metodologies també són diverses i van des de la presa d’apunts ràpids fins a la recerca d’un acabat final satisfactori tot fent un recorregut per les obres dels grans mestres.


caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies