INSTITUT MIQUEL MARTÍ I POL, RODA DE TER

DESCOMPOSICIÓ
La cura a la natura


Centre educatiu: Institut Miquel Martí i Pol
Població: Roda de Ter
Docents implicades: Mia Guiteres Oliva i Ester Ibañez
Assessorament del projecte: Tuti Cirera, Eli Soler i Arnau Vernis
Nivells educatius: 1r d’Educació Secundària
Alumnat que hi participa: 84

Descripció del projecte:

DESCOMPOSICIÓ. La cura a la natura és una proposta artística en procés que pretén sensibilitzar en l’educació ambiental. L’objectiu és fomentar el reciclatge, les pràctiques artístiques i la difusió de l’art contemporani.

La proposta es va realitzar a les matèries de Visual i Plàstica i Català de 1r d’ESO. A més, va comptar amb l’acompanyament dels delegats i delegades de L’Escola Verda i part de l’alumnat d’altres cursos d’ESO.

D’on surt la inquietud de La cura a la natura?
El projecte va començar amb l’estudi i l’anàlisi d’una col·lecció d’obres d’artistes internacionals que treballen el punt com a forma conceptual. Les peces artístiques van servir d’inspiració per a la creació d’instal·lacions geomètriques i es va escollir el pati com a espai d’exposició. A partir de l’observació del pati com a lloc expositiu ens vam adonar de la manca de civisme ambiental de bona part de l’alumnat de l’institut. Després de l’esbarjo els embolcalls dels esmorzars quedaven al terra i no a les papereres. Tot i que diàriament un grup d’alumnes de diferents cursos s’encarrega de recollir-los, el pati moltes vegades és brut. Des de la matèria de Visual i Plàstica ens vam qüestionar el perquè d’aquesta actitud i a partir d’aquí vam voler conèixer la quantitat de brossa que es llença al terra i utilitzar-la per fer les instal·lacions artístiques que poguessin despertar inquietuds sensibles al medi ambient. Durant quinze dies del mes de febrer vam recollir els materials, els vam guardar, els vam classificar i els vam utilitzar com a material artístic per construir instal·lacions efímeres.

Per tal d’incidir en l’actitud de l’alumnat pensem que ens cal continuar amb la proposta creant diferents tipus de pràctiques artístiques i, per tant, deixem DESCOMPOSICIÓ. La cura a la natura en un format obert per anar-hi treballant. D’aquesta manera la proposta dona més importància al procés de creació que al resultat d’una obra artística final.
AE11 InsMartiPol br 01
AE11 InsMartiPol br 02
AE11 InsMartiPol br 03
AE11 InsMartiPol br 04
AE11 InsMartiPol br 05
AE11 InsMartiPol br 06
AE11 InsMartiPol br 07
AE11 InsMartiPol br 08
AE11 InsMartiPol br 09
AE11 InsMartiPol br 10
AE11 InsMartiPol br 11
AE11 InsMartiPol br 12
AE11 InsMartiPol br 13
AE11 InsMartiPol br 14
AE11 InsMartiPol br 15
AE11 InsMartiPol br 16
AE11 InsMartiPol br 17
AE11 InsMartiPol br 18
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies