ESCOLA BELLPUIG, SANT JULIÀ DE VILATORTA

APRENENT A TRACTAR-NOS AMB CURA

Centre educatiu: Escola Bellpuig
Població: Sant Julià de Vilatorta
Docents implicades: Paula Diez i Lídia Tanyà
Assessorament del projecte: Xènia Canal, Paquita Clot, Marià Dinarès i Laia Solé Nivells educatius: 1r curs d’Educació Primària
Alumnat que hi participa: 24

Descripció del projecte:

El projecte va sorgir arrel del conte “Amables” d’Axel Sheffler que proposava ficar una bola en un pot cada vegada que fossis amable. Vam traslladar aquesta idea a la Cura de la que ja havíem començat a parlar. Van decidir que les boles fossin de paper de seda; de colors pels moments de cura i negres pels moments de no cura.

Així doncs, els nens i nenes feien una bola de paper i la introduïen al pot corresponent.

Els moments de cura van estar fotografiats i els van anar penjant en una estructura de cordills. Si el moment no havia pogut ser immortalitzat vam recrear l’escena. Mentre s’anaven omplint els dos pots, vam rebre la visita de la Maria Diez, una joiera que ens va plantejar una activitat molt interessant: fer el nostre autoretrat amb materials partint de les característiques que els havíem adjudicat entre tots/es: el fang era la flexibilitat, la plastilina de colors significava l’alegria, les agulles representaven la ràbia, l’aigua el fet de ser transparent, el cotó el fet de ser carinyós/a...

En la part final del projecte, cada alumne/a va elaborar el seu pot personal de cura. A dins, hi vam posar la fotografia del nostre autoretrat. En una etiqueta hi vam escriure el nostre propòsit de millora en relació a la cura: acostar-me a companys amb els que no acostumo a jugar, no pegar, escoltar més, saber-me esperar... i el vam representar plàsticament sobre la tapa del nostre recipient.

Per acabar, vam valorar el nostre grau de millora amb el propòsit personal i la implicació amb la cura del grup, cada infant representava aquesta valoració amb una bola de fusta.

Així doncs, entre boles i pots de vidre el nostre projecte va anar creixent i ens va aportar reflexió i coneixement personal i molta consciència de com podem tenir cura uns dels altres.

AE11 Bellpuig br 01
AE11 Bellpuig br 03
AE11 Bellpuig br 04
AE11 Bellpuig br 05
AE11 Bellpuig br 06
AE11 Bellpuig br 07
AE11 Bellpuig br 08
AE11 Bellpuig br 10
AE11 Bellpuig br 11
AE11 Bellpuig br 12
AE11 Bellpuig br 13
AE11 Bellpuig br 15
AE11 Bellpuig br 16
AE11 Bellpuig br 17
AE11 Bellpuig br 18
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies