Institut Jaume Callís, Vic

ins callis ae09 02

L’AVENTURA DE CREAR UNA HISTÒRIA

Institut Jaume Callís, Vic
4t d’Educació Secundària

Docents implicats: Imma Vall
Assessorament: Quique Giménez, Neus Larred i Sol Roca
Alumnes que hi participen: 38

El que es presenta en aquest treball és una proposta didàctica sobre com treballar la creativitat a partir de la idea de la ficció.

Després d’un debat amb dos grups de 20 i 25 alumnes vam arribar a la conclusió de treballar amb petits grups de 4 o 5 i inventar cadascun d’ells la seva pròpia història de ficció. El debat va resultar ser un gran generador de idees. Les propostes finals van ser molt variades, però gairebé totes es concretaven en la realització de un curt.

Vam obtenir diferents ficcions. Per exemple, un grup, es va inventar un joc basant-se amb el joc comercial “cluedo”. Però la seva idea era que el crim passava a l’institut i la part interessant era veure quin rol agafava cada persona i com s’havia de caracteritzar. Un altre grup va inventar una història més fotogràfica on es veia un mar ple de residus i com aquests es desplaçaven seguint el moviment de les onades. Un altre grup va inventar un objecte, en aquest cas una samarreta, que tenia poders i podia canviar la sort i les possibilitats d’un esportista. Quan un esportista desmotivat i perdedor la utilitzava canviava radicalment la seva vida.... Un altre grup volia representar un telenotícies. Com que en aquells moments ja havia començat l’actual pandèmia, algunes notícies giraven entorn d’aquest tema. Pretenien fer una altra proposta amb cinema d’animació, i volien simbolitzar el procés polític que viu Catalunya. I finalment una última proposta era un espot publicitari d’un detergent per treure el rastre d’un crim.

Donada la situació actual el projecte no s’ha pogut finalitzar. En el moment en que ho vam deixar hi havia una part de feina feta que semblava interessant, però no s’ha pogut finalitzar.

ins callis ae09 01
ins callis ae09 02
ins callis ae09 03
ins callis ae09 04

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies