Institut-Escola Barnola, Avinyó

barnola ae09 03

UN CARNESTOLTES DE FICCIÓ

Institut-Escola Barnola, Avinyó
Tota l’escola

Docents implicats: Tot el claustre
Assessorament: Alícia Casadesús, Paquita Clot i Laia Solé
Alumnes que hi participen: 206

A l’IE Barnola hem treballat la paraula Ficció a través del Carnestoltes ja que és una festa tradicional molt arrelada al poble. I com ho hem fet? Amb grups intranivells, hem elaborat disfresses i complements relacionats amb el tema de la ficció per lluir a la rua del Carnestoltes del divendres a la tarda. Durant la setmana del 24 al 28 de febrer, cada grup va decidir i elaborar la seva disfressa, tenint en compte algunes premisses: reaprofitar material, intentar reduir el plàstic, col·laborar i passar-ho bé! En el nostre Projecte Educatiu donem importància a l’educació 360º. És per això que comptem amb la col·laboració del grup de geganters d’Avinyó. Cada grup li va dissenyar un complement relacionat amb la disfressa escollida i poc a poc vam disfressar al Bussé, un gegant emblemàtic a Avinyó.

● Com ens vam organitzar? La comissió de festes va fer els agrupaments. Es van fer 10 grups on a tots hi havia alumnes de P3 fins a 6è amb l’acompanyament d’1 o 2 mestres i/o algun familiar. Cada grup tenia autonomia per dissenyar la seva disfressa i elaborar-la.

● Quan?: Durant tota la setmana del carnestoltes, l’hora i mitja de després del pati la destinàvem a treballar el Carnestoltes. Dilluns vam fer dinàmiques de coneixença, dimarts vam escollir de què volíem anar cada grup i el material que necessitaríem i a partir de dimecres ja vam començar a elaborar les disfresses i a preparar el ball.

● Vam tancar el projecte organitzant una rua oberta a les famílies i al poble tot participant en el Carnestoltes Infantil d’Avinyó.

● La documentació de tota la setmana de Carnestoltes va anar a càrrec dels alumnes de 1r d’ESO. Cada alumne era el periodista d’un grup. Van crear minireportatges diaris mostrant el que s’havia fet en cada grup. Tota la documentació recollida es pot veure a la web de l’escola. A més, els alumnes d’ESO van realitzar un calendari on es mostren els aniversaris de tots i totes les alumnes del centre. Cada infant va disfressat d’un personatge de ficció. Cada pàgina del calendari hi ha el grup d’alumnes que fa anys en aquell mes.

Web dels reporters (1r ESO):
https://sites.google.com/iebarnola.cat/carnestoltes2020/p%C3%A1gina-principal

 

barnola ae09 03
barnola ae09 04
barnola ae09 05
barnola ae09 06
barnola ae09 07
barnola ae09 08

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies