Escola El Gurri, Taradell

gurri ae09 02

LA FICCIÓ

Escola El Gurri, Taradell
Tota l’escola

Docents implicats: Núria Pujol Prat, Sandra Rovira Cabeza, Estefanía Sáez Sellés i Maria Soler Parés
Assessorament: Txelo Gutiérrez, Juan Carlos Moreno i Sandra Sardà
Alumnes que hi participen: 22

Educació infantil i cicle inicial:
Vam començar el projecte introduint la idea d’inventar-nos un conte entre tots els nens i nenes. Entre tots vam anar fent una pluja d’idees sobre l’argument del conte, els personatges que volíem que hi sortissin i el títol. Conjuntament ens vam anar posant d’acord i de mica en mica vam anar inventant el conte.
Un cop inventat, entre tots vam començar a escriure les diferents pàgines del conte i a fer-hi els dibuixos, en format gran (utilitzant uns cartrons). Vam gaudir tant que també vam decidir representar-lo. Cada infant va escollir un personatge i ens vam fer les disfresses.

Cicle mitjà i superior:
Els alumnes de Cicle Mitjà i Superior van iniciar el projecte de la ficció amb un debat obert sobre què volia dir, què era, en quins moments de la nostra vida hi havia ficció, com es creava, si hi havia alguna cosa de real en la ficció... Etc. Van sortir idees molt interessants com: el cinema, la màgia, les pors, els llibres...
Vam continuar el projecte amb la visualització d’algun audiovisual, de les primeres màquines del cinema i les diferents tècniques. També van plantejar què els agradaria treballar de la ficció relacionada amb cada àrea. Així doncs, el projecte es va plasmar durant la setmana temàtica de la Ficció, on es van plantejar diverses activitats i tasques de tipologia diferent que englobés totes les àrees. És per tant que van treballar la Ficció des de diferents vessants.

  • Van aprendre a realitzar els diferents guions necessaris per produir un audiovisual (expressió escrita Ll.Catalana), que posteriorment van interpretar (expressió oral) utilitzant les eines digitals (tauletes amb la app Power Director). Per tal de fer la gravació, van confeccionar l’atrezzo (Visual i Plàstica) de diferents estils; màscares, complements...etc. Finalment, van filtrar àudios i petites composicions musicals (Ed. Musical) per complementar la gravació produïda. Algunes de les produccions es van fer en Llengua Anglesa per tal de treballar el lèxic propi.
  • A partir del taller de màgia, van buscar la informació i enregistrar els trucs escollits per cada grup. Després també van editar els clips amb el PowerDirector.
  • Al taller de fake news, van elaborar notícies falses, les van enregistrar i editar.
  • Al taller d’atrezzo i modificació d’imatges van elaborar diferents personatges i objectes per les produccions audiovisuals.
  • Al taller d’Scratch van programar i reproduir algunes de les escenes escrites als guions del Taller de llengua.

Blog de l'escola:
https://agora.xtec.cat/zerguilleries/categoria/escola-el-gurri/

 

salarich ae09 01
salarich ae09 02
salarich ae09 03
salarich ae09 04
salarich ae09 05
salarich ae09 06
salarich ae09 07
salarich ae09 08
salarich ae09 09
salarich ae09 10
salarich ae09 11
salarich ae09 12
salarich ae09 13

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies