Skip to main content

ENTORN | 2011-2012

ESCOLA JOAN XXIII. ELS HOSTALETS DE BALENYÀ

ELFS, FADES I FOLLETS
1r d'Educació Primària

Docents implicats: Imma Comas i Maria Romero
Alumnes que hi participen: 47 alumnes
Assessorament per part d’Assumpta Cirera Berguedà

El projecte “Elfs, fades i follets” té com a objectiu treballar la natura a partir del món fantàstic, misteriós i màgic que envolta aquests personatges.

Així doncs, fades, follets i elfs seran presentats com a éssers que viuen als boscos i muntanyes, a llacs i rius i a coves i profunditats de la terra... i que ajuden, aconsellen i orienten els humans per tal que aquests gaudeixin de la vida en consonància amb la Mare Terra.

Aquest món imaginari es treballarà a l’aula a partir de contes i llegendes, jocs i activitats lúdiques, descoberta i manipulació de d’objectes màgics (pedres, minerals, plantes aromàtiques, cascavells i campanetes...) i excursions als boscos propers a l’escola.

Pel que fa el treball plàstic, l’objectiu serà la creació d’un quadre MOLT GRAN que representarà un paisatge encantat DEL NOSTRE ENTORN RURAL on, subtilment, es faran presents un munt de petites fades i follets...

Aquestes fades i follets seran tots i cadascun dels nens i nenes de primer que a partir de la manipulació plàstica d’una fotografia seva es transformaran en aquests éssers fantàstics i passaran així a completar el paisatge de conte de fades que vol representar el quadre...

AE01 JoanXXIII Balenya 01
AE01 JoanXXIII Balenya 02
AE01 JoanXXIII Balenya 03
AE01 JoanXXIII Balenya 04
AE01 JoanXXIII Balenya 05
IMG 3495 br
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies