CAOS | 2016-2017

COL·LEGI SANT MIQUEL DELS SANTS. VIC

images\/11_AE06_Sant-Miquel-Sants_ESO_cap.jpgANÒNIMS

Etapa educativa: 1r i 3r d’Educació Secundària
Docents implicats: Mireia Puntí
Assessorament: Ester Polo
Alumnes que hi participen: 35

Anònims és el títol del projecte que han estat realitzant els alumnes de 1r i 3r de Secundària Obligatòria. El projecte gira entorn del gènere del retrat i experimenta amb els llenguatges artístics contemporanis utilitzant diversitat de tècniques i suports. Té com a objectiu principal reflexionar i comunicar les subtileses i les complexitats de la condició humana.

L’espai i el temps en el qual es desenvolupa la condició humana són determinants per al comportament humà. Vivim en societat, nosaltres som influència per als altres i els altres ho són per a nosaltres. Tots construïm la nostra identitat a través de la imatge que els altres projecten de nosaltres i busquem en l’altre el testimoni de la nostra validesa. El fenomen de la mundialització ha afectat la nostra relació amb l’entorn i amb nosaltres mateixos, ens ha uniformitzat i esterilitzat.

Davant d’aquest context la gestió del comportament humà es fa difícil, les emocions i sentiments perden el seu equilibri i ens trobem davant situacions impredictibles, de pèrdua de control, que anomenem caos. L’art esdevé una eina important per a expressar les nostres emocions i sentiments.

Una persona és anònima quan passa desapercebuda i no destaca de la generalitat. Sabem que el nom de les coses és una arbitrarietat. En el resultat que us presentem hem amagat el nom de la persona que apareix en cada retrat per tal de posar més atenció en el contingut i expressar més bé les reflexions que es generen al voltant de la naturalesa pròpia de l’home, amb els seus pensaments, actes, emocions, capacitats, contradiccions i limitacions.

AE06 SantMiquelSants ESO 01 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 02 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 03 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 04 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 05 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 06 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 07 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 08 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 09 BR
AE06 SantMiquelSants ESO 10 BR
]
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies