Skip to main content

Experiències Maleta de la Llum

Projecte de la Llum

Escola: Escola Bressol Municipal Can Riva - Masies de Voltregà

Els nens i nenes de l’ escola Can Riva hem experimentat amb el material de la maleta d’Art i llum, aprofitant que estem portant a terme un projecte de la llum a l’escola.

A continuació us explicarem algunes de les activitats del projecte de la llum que hem portat a terme a nivell d’escola, amb tots els nens i nenes de totes les aules.

Totes les activitats s’han desenvolupat en una aula gran i espaiosa, totalment fosca.

En una de les sessions hem treballat el concepte de gran i petit amb l’ajuda dels lots de la maleta d’Art i llum. Aprofitant els filtres de colors de la maleta hem presentat els colors bàsics. Hem anat introduint els colors com si fos un joc d’atrapar, com si els colors s’empaitessin.

Amb l’ajut d’un projector hem jugat amb les ombres de les siluetes de la maleta: l’arbre, la lluna, la caseta, el nen i la nena. Hem escollit les siluetes més significatives pels alumnes d’aquesta etapa d’escola bressol. També hem incorporat material de l’escola com són animals de joguina, de peluix o bé titelles. Per finalitzar la sessió hem experimentat amb l’ombra dels infants. Hem deixat que els infants projectessin la seva ombra i que s’identifiquessin.

Una altra de les sessions ha consistit en crear diferents formes utilitzant un projector amb un recipient de pírex amb aigua a dins. Aleshores amb l’ajut de xeringues, colorant i oli, hem jugat amb diferents colors, hem fet bombolles de diferents mides i formes, hem observat el moviment de les bombolles. La sessió ha finalitzant creant un mar de color blau amb moltes bombolles de diferents formes i mides, utilitzat la figura d’un peix que nada per aquest mar, com si es tractés d’un conte.

En una altra sessió hem explicat el conte “De què fa gust la lluna”. Per portar a terme aquesta activitat hem elaborat les siluetes dels animals del conte. I amb l’ajut del projector hem explicat el conte amb ombres.

Aquesta és una petita mostra d’algunes de les sessions que hem portat a terme dins el nostre Projecte de llum, utilitzant material de la maleta Art i llum, un projector, material de l’escola i material que hem elaborat específicament.

Els infants de la nostra escola han estat molt motivats durant totes les sessions realitzades.

Cal tenir present que totes les sessions s’han presentat com si es tractés d’un joc. Hi han estat sessions molt dinàmiques.

Ester Boy, Maite García, Eva Serra, Elisabet Bover i Mª Dolors Casellas

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies