Experiències Maleta de la Llum

Experimentem amb la llum

Escola: Joan Plana
Població: Puigpelat (Tarragona)
Professora: Laura Vázquez
Persona en pràctiques: Elisabeth Tocado (UVic)
Cicle / Grup: P3
Número d’alumnes: 7

Explicació del projecte

Materials utilitzats:
Tots els materials de la maleta

Temps:
30 minuts

Descripció breu de l'activitat:
A través de la maleta ArtVic he pretès que els infants puguin experimentar amb ella, amb l'objectiu principal de què puguin dur a terme experiències al voltant de la llum, els colors, la foscor, etc. Aquesta activitat em servirà com a introducció a altres activitats que tinc previstes fer i que totes giren entorn de la nit i la foscor.

En aquesta activitat el primer que es va fer va ser presentar tot el material que hi havia a la maleta i tot seguit cada infant anava experimentant amb tot el que hi havia. A través de la llum i les figures van poder adonar-se que aquestes figures es feien més grans o més petites en funció que apropéssim o allunyéssim la llum. També van poder apreciar els diferents colors que es formaven depenent del tipus de filtre que posàvem a les llanternes.

Finalment els infants es van col·locar darrere de la pantalla i un d'ells es va quedar al costat on estaven col·locades les 3 llanternes, podent veure que no només es veia un infant sinó que se'n veien tres, en apagar una llanterna es veien només dos i en apagar dues llanternes únicament se'n veia un, això ens va servir per fer jocs d'endevinar el que aquest infant feia o quina figura es projectava.

Comentaris:
L'experiència ha estat molt positiva i els infants s'ho han passat molt bé, però ens ha faltat tenir una mica més de temps, ja que els infants volien seguir experimentant molt més.

puigpelat 2019 01 brpuigpelat 2019 02 brpuigpelat 2019 03 br

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies