Experiències Maleta de la Llum

EXPERIMENTACIÓ

Escola: Escola Timbaler del Bruc
Població: Barcelona
Professores: Gemma Melià i Gema Prieto
Cicle / Grup: Educació Infantil , Classe dels Dinosaures, P5 - P4
Número d’alumnes: 17 alumnes

Explicació del projecte:
Al llarg de dues setmanes es treballa amb els infants la llum i les ombres. Descobrim a través d’experiments les propietats de la llum (reflexió, refracció, la llum blanca, la llum negra), els materials translúcids, fluorescents i opacs, les ombres i la seva projecció segons la posició de la llum...
Aquestes sessions de descoberta es combinen amb tres sessions d’experimentació on es preparen diverses propostes per tal de fomentar el diàleg, la descoberta a partir de l’assaig-error i l’experimentació de la llum i les ombres amb materials específics i amb el propi cos.

Materials utilitzats:
Llanternes projectors, taules de llum, pantalla, peces translúcides, dinosaures de joguina, retalls de personatges.

Temps:
Dues setmanes.

Descripció breu de l'activitat:
Després de descobrir amb els infants diferents característiques de la llum, com la reflexió, la refracció, els colors de la llum... Es prepara l’aula amb diferents propostes d’experimentació lliure. Entre aquestes propostes s’hi troba un projector amb imatges de la natura, una taula de llum amb materials diversos, llanternes per experimentar i retalls de personatges, un retroprojector i una taula amb una llanterna projector, peces de construcció translúcides i dinosaures de joguina.
Els infants exploren de forma lliure i s’estableixen diàlegs que promouen elaborar-se preguntes i hipòtesis sobre la llum i les ombres.

timbaler del bruc 04 21 02  timbaler del bruc 04 21 01 timbaler del bruc 04 21 03

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies