Experiències Maleta de la Llum

ESPOT PUBLICITARI

REALITZACIÓ D'UN ESPOT PUBLICITARI SOBRE ELS CAPGROSSOS DEL POBLE

Escola: Escola Castellum
Població: Sant Julià de Ramis
Professor: Elisabet Pagès Vidal i Miquel Oller Canet
Cicle / Grup: Llums, càmera i acció
Número d’alumnes: 15

Explicació del projecte.

Materials utilitzats: Càmera DSRL, il·luminació, micròfon i gravadora, altres accessoris de càmera com suport de càmera, trípode i accessoris de so, perxa, cable XLR. Cable llarg per endollar a la corrent.
Temps:

Proves d’il·luminació a la localització 1h i mitja.
Rodatge, temps aproximat unes 3 h.

Descripció breu de l'activitat:
La primera fase del projecte va ser trobar la idea i concretar un guió. Per això vam fer dues sessions prèvies. A la primera es feia un visionat de material publicitari escollit per a comentar entre tots i després es van repartir cartolines a cada nen per a que apuntessin tres idees sobre l’anunci. Un cop escrites totes les propostes es van posar totes juntes de manera que tots podien llegir-les. Cada nen tenia tres gomets per a seleccionar les tres idees que més li agradaven. Al final de la sessió es va fer el recompte de gomets i es van relacionar diferents idees posant les targetes on hi havia anotades les idees en grups, la idea més votada. La idea final va ser realitzar l’espot sobre la premissa d’insinuar més que ensenyar, per tal de mantenir el misteri i sorprendre l’espectador al final.
A la segona sessió, se’ls va proposar un exercici creatiu d’escriptura a partir d’una sèrie d’imatges. L’exercici també va acabar amb la posada en comú on cada nen va llegir la seva idea. Entre tots es va anar perfilant com podia ser el guió de misteri escollit el dia anterior. El lema de l’espot: Si no vens a la Festa Major... te’n penediràs!
La tercera sessió va servir per a conèixer la localització i prendre decisions tècniques al respecte. Lloc on col·locar la càmera i possibles tipus d’il·luminació per a cada pla. (Fotos d’exemple).
La última setmana es va fer el rodatge. Els llums leds ens van servir tan per a la il·luminació com per il·luminar en un moment donat la cara d’una actriu. La avantatge que són lots fàcils de fer servir que als nens els agrada i poden obrir i tancar amb facilitat.

Comentaris:
Els focus de la maleta ens permeten fàcilment recrear un ambient festiu, o misteriós, sense perill de que cap nen es cremi.

Al final teniu el vídeo resultant!

Llum blava:
MaletaLlum Castellum Llum zenital br

Llum verda:
MaletaLlum Castellum Llum zenital br

Llum vermella:
MaletaLlum Castellum Llum zenital br

Llum groga:
MaletaLlum Castellum Llum zenital br

Llum des de la dreta:
MaletaLlum Castellum Llum zenital br

Llum contrapicada:
MaletaLlum Castellum Llum zenital br


Llum zenital:
MaletaLlum Castellum Llum zenital br

Resultat final:

caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies