Skip to main content

Experiències Maleta de la Llum

Carta als reis mags i l’arbre de Nadal dels bons propòsits.

Escola: INS Antoni pous i Argila
Professor: Roger Pich Comas
Cicle / Grup: 1r de TEI (Tècnic/a especialista en educació infantil). Cicle formatiu de grau superior.
Número d’alumnes: 8 alumnes.

Explicació del projecte:

Materials utilitzats: 1 Florescent de llum negra, 8 parells de guants blancs, “velcro adhesiu” per poder enganxar als propòsits a l’arbre, gravació de “veu en off” d’un nen llegint carta de reis, 2 cançons(nostàlgica+alegra) de Nadal mp3, cartolines negres amb escrits resseguits amb pintura florescent, estructura en forma d’arbre feta de caixes de fusta(fruiteria)folrades de paper d’embalar negre i roba negra dels participants.

Temps: 4h 15 min (1 hora a crear el missatge i l’escenografia + 1 hora per preparar el material + 2hores assaig d’escenografia= 15 minuts d’actuació)
Atenció!! Si es vol crear de nou el que es tarda més temps és a crear la idea.

Descripció breu de l'activitat:
Ambient totalment fosc. És un espectacle el qual es juga amb llum i so.

La representació consta de dues parts:

PRIMERA part: Veu en off d’un nen que llegeix la carta que ha escrit als reis mags i simultàniament, amb el material de la maleta, utilitzant el recurs de les ombres xines, simulació del context del nen i la seva família, per tal de donar una imatge el missatge. Les llanternes enfoquen els personatges (figures de plàstic) des de darrera el llençol blanc. El públic veu el llençol en un costat de l’escenari (1/3 del total de l’escenari).

SEGONA part: Se sent una música nostàlgica de Nadal. A l’altra part de l’escenari (2/3) de darrera l’estructura en forma d’arbre que no es veu vist ja que és completament negra apareixen una sèrie de guants blancs i al ritme de la música enganxen les paraules florescents que tenen “velcro adhesiu”, amb noms com (pau, amor, amistat, respecte, alegria, compartir...) finalment, com a resultat es veuen la suma de les paraules que deixen a intuir la silueta d’un arbre de Nadal. La llum negra està just a davant de l’arbre. Finalment i amb una altra cançó més alegra els 8 artistes es posen a primera línia d’esquena amagant cada un, una lletra de la frase "BON NADAL”, es van girant d’un en un fins que el públic aconsegueix llegir tota la frase, realitzen una sèrie de moviments coreogràfics, alguns d’ells utilitzant moviments creatius amb els guants blancs fins que s’acaba la cançó.caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies