Skip to main content

ENTORN | 2011-2012

02 EXPOSICIÓ. ART + ESCOLA + ENTORN | AE01

07.10.2012 - 09.02.2013
Lloc: ACVic Centre d'Arts Contemporànies

ART + ESCOLA + ENTORN és una exposició de treballs realitzats per alumnes d'educació infantil, primària i secundària de diverses escoles. Es composa de dues parts, la primera esdevé una fase més del projecte ART I ESCOLA que en aquesta primera edició s'ha desenvolupat al llarg del curs 2011-2012 i en el que hi participen vint-i-dues escoles.

CEIP Dr. Robert, Camprodon – CEIP El Castell, Tona – CEIP Els Castanyers, Viladrau – CEIP Joan XXIII, Balenyà – CEIP La Sínia, Vic - CEIP Les Escoles, Gurb – CEIP Les Pinediques, Taradell – CEIP Mare de Déu del sòl del Pont, Roda de Ter – CEIP Mossèn Cinto, Folgueroles - CEIP Tomàs Raguer / CEE Ramon Suriñach, Ripoll - Col·legi El Roser, Sant Julià de Vilatorta - Col·legi La Salle, Manlleu – Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Vic – Col·legi Sagrats Cors, Centelles – Col·legi Sant Miquel dels Sants, Vic – Escola L’Era de Dalt, Tona – Escola Vedruna, Tona – Escola Vic Centre, Vic  – Institut de Taradell, Taradell – Institut La Plana, Vic – Institut La Roca, La Roca del Vallès.

AE01 EXPO IMG 0849
AE01 EXPO IMG 0851
AE01 EXPO IMG 0857
AE01 EXPO IMG 0863
AE01 EXPO IMG 9880
AE01 EXPO IMG 9883
AE01 EXPO IMG 9910
visites art-i-escola04
visites art-i-escola05
 

La segona part són els treballs que els artistes Dani Montlleó, Glòria Safont-Tria i Martí Anson han portat a terme amb el alumnes i professors de tres escoles i tres barris de Mataró, prenent com a referència el projecte Al portal de casa_ i els constructors_ de Jordi Canudas realitzat amb l'escola La Sínia  al Barri del Remei de Vic. La itinerància i extensió d'aquest projecte va ser impulsat per l'Institut de Cultura de Mataró i presentat en una exposició a Can Palauet.

Ambdues parts de la proposta expositiva es complementen en el fet de treballar la relació entre l'art, l'educació i el territori, i les dues incideixen en l'educació a través de l'art. Una, amb un marcat interès en generar estructures a llarg termini en les que els formadors (o escoles) assumeixin un rol de lideratge acompanyats per especialistes en art. L'altra, generant una interacció entre artistes i formadors, construint metodologies de treball compartit i a partir del model d'artistes en residència.

Més informació: www.acvic.org
caixalogos ae07 horitzontal
© 2011 ART I ESCOLA
Tots els continguts han estat elaborats per les institucions, escoles i persones participants a ART i ESCOLA
Web realitzat per ACVic Centre Arts Contemporànies